Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

I Uppsala-stadsdelen Rosendal, mitt emellan stad och natur, ligger Rosendal Fastigheters senaste projekt Inspiration Rosendal med 344 lägenheter om 27-90 kvadratmeter. De flesta lägenheterna är ettor med ett 14 kvadratmeter stort sovloft och 3,7 meter i takhöjd. Lägenheterna är ljusa med vita väggar, askparkett och ett stort fönsterparti som bidrar till ett enastående ljusinsläpp.

Rymliga trapphus bjuder in till att ta trappan istället för hissen. På innergården finns en trappa upp till den gemensamma takterassen. På taket finns också en löparbana och en plan för streetbasket.

Inspiration Rosendal är uppkopplad med Tmpl. I Tmpl-appen finns den digitala bopärmen med alla dokument som rör bostaden, fastigheten och bostadsrättsföreningen. Här hittar man till exempel manualer, skötselinstruktioner och trivselregler. Skulle ett problem uppstå kan man göra en felanmälan direkt i appen. Felanmälan skickas då direkt till den som ansvarar för att åtgärda den typen av problem. Det finns också användbara kontaktuppgifter under Kontakter.

Arby, som flyttade in i en lägenhet i Inspiration Rosendal i början av sommaren, tycker att Tmpl-appen är smidig.

– Jag har mest använt appen för att få information. Det är smidigt att kunna hitta dokument om till exempel vitvaror i appen, då vet man var man har dem och kan inte tappa bort dem, säger Arby.

Bild: Johannes Rosseau

 

Flödet, appens hjärta, är de boendes verktyg för kommunikation med varandra och bostadsrättsföreningen. I flödet kan man förutom att läsa och skriva meddelanden även bjuda in till event och lägga upp saker till försäljning. Och kommunikationen flödar.

– De boende hjälper varandra otroligt mycket genom att besvara varandras frågor i flödet, berättar Leif Carlsson, förvaltare hos Rosendal Fastigheter. Det är väldigt roligt att se, och det underlättar dessutom för bostadsrättsföreningens styrelse.

De boende i Inspiration Rosendal hjälper varandra mycket genom att kommunicera i flödet

I en av den triangulära byggnadens spetsar ligger gymmet One Way i stora, dubbelhöga lokaler. I Tmpl-appen erbjöds de nyinflyttade under inflyttningsveckorna en gratis provträning både i gymmet och för gruppass, samt 20 % rabatt på månadskort.

– Det är härligt att träna där, mycket ljus kommer in i lokalerna, säger Arby, som utnyttjat gymmets erbjudanden i Tmpl-appen.

I bottenplan finns ICA Rosendal och även ett apotek kommer att öppna där. I området ligger en rad olika restauranger som är kopplade till Tmpl. På så sätt kan de boende i Inspiration Rosendal beställa mat direkt i Tmpl-appen. Även restaurangerna erbjöd de nyinflyttade rabatterade priser under inflyttningsveckorna.

I Inspiration Rosendals tre entréer finns Tmpls nya entrédisplay installerad. Genom att klicka på ett namn på entrédisplayen får man upp en sprängskiss av byggnaden som visar var den personens eller familjens lägenhet ligger. De boende kan ändra och lägga till namn som ska visas på displayen i Tmpl-appen. På displayen visas också kollektivtrafik från närliggande busshållplatser. Man kan då enkelt se när och var nästa buss går. Även flödet visas på entrédisplayerna. På så sätt kan boende som inte har möjlighet att använda Tmpl-appen ändå ta del av information från grannar och bostadsrättsförening.