Vi söker dig som är vass inom Operations/DevOps. Läs mer här.
close

Nyheter

Vi är verksamma i en snabbrörlig bransch. Ibland hinner vi knappt med att stanna upp och berätta allt som händer. Men vi gör vårt bästa för att samla det senaste här.

Tmpl ingår samarbete med Framtidenkoncernen för Sveriges största test av boendeapp

Tmpl genomför nu ett pilotprojekt i samarbete med Framtidenkoncernen. Syftet med projektet är att ge 1 300 hushåll bland de allmännyttiga bolagen i Göteborg tillgång till en app för digitala boendetjänster. Med appen hoppas Bostadsbolaget, Familjebostäder, och Poseidon kunna göra livet lite enklare för hyresgästerna och öka den sociala kontakten mellan grannarna.

Tmpl Talks blev en succé – den självklara arenan inom smarta städer

Den 24 april arrangerade vi den första upplagan av Tmpl Talks. Många kom till Uppsala Konsert & Kongress för att ta del av det fullmatade programmet med fokus på den smarta staden. Chelsea Collier, grundare av Digi.City, var dagens huvudtalare och Anders Ygeman, Sveriges digitaliseringsminister, inledningstalade. Tack till alla som gjorde dagen till en succé!

Vi är Tmpl

Tmpl startades med en vision om att göra det enklare för människor att bo, arbeta och leva – oavsett om det handlar om grannar, medarbetare, hyresgäster eller medborgare.

Wästbygg uppmuntrar och stimulerar boende i Frösunda att leva hållbart och aktivt

I Brf Frösunda 1 i Bålsta används appen Boaktiva som Tmpl utvecklat i samarbete med Wästbygg. Appen är en del av Wästbyggs koncept med samma namn, ett koncept för ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet, där nudging används för att uppmuntra och stimulera de boende att vara aktiva, umgås och dela saker.

Enklare vardag i Inspiration Rosendal

I Uppsala-stadsdelen Rosendal, mitt emellan stad och natur, ligger Rosendal Fastigheters senaste projekt Inspiration Rosendal med 344 lägenheter om 27-90 kvadratmeter. De flesta lägenheterna är ettor med ett 14 kvadratmeter stort sovloft och 3,7 meter i takhöjd. Lägenheterna är ljusa med vita väggar, askparkett och ett stort fönsterparti som bidrar till ett enastående ljusinsläpp.

Tmpl och fastighetskoncernen Lindbäcks inleder samarbete för att bygga framtidens bostäder

De båda bolagen har tecknat ett licensavtal där Tmpls teknikplattform för det digitaliserade hemmet ska byggas in i Lindbäcks fastighetsprojekt. Det första av Lindbäcks bostadsområden som blir uppkopplat med hjälp av Tmpls teknik är Dagsmejan i Sollentuna, som ska stå klart för inflyttning 2018.

Modernt och naturnära – att bo i Smaragden

Stadsdelen Rosendal i södra Uppsala är både citynära och prunkande grönt, välbeläget strax intill Stadsskogen. Nybyggda bostadsrättsföreningen Smaragden i Rosendal består av 114 moderna ettor och tvåor, som är särskilt utvecklade för aktiva människor som gärna samverkar med sina grannar. Alla lägenheterna i Smaragden är utrustade med Tmpl, som gemensam plattform för kommunikation och interaktion grannarna emellan.

Lisa flyttar in i Europas smartaste hus

Nu pågår inflyttning för fullt i 34 supermoderna lägenheter i nybyggda Tiunda Park i Uppsala, ett område som specialdesignats för att bli Europas mest smarta och uppkopplade flerbostadshus. Juridikstudenten Lisa Pålsson från Skåne har just packat upp flyttkartongerna i sin nya etta, utrustad med en rad smarta hem-lösningar som hon enkelt kan styra från sin telefon och appen Tmpl.

Ministrar på besök

I dag besökte bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson och miljöminister Karolina Skog den Tmpl-uppkopplade fastigheten Smaragden i Uppsalastadsdelen Rosendal. I besöket deltog också Uppsalas kommunalråd Erik Pelling. Besökarna fick en inblick i hur man kan leva och bo mer hållbart och smart genom att använda Tmpl-appen och dess tjänster.

Tmpl 1.0 – nu både för iPhone och Android

Nu finns version 1.0 av appen Tmpl tillgänglig för både iPhone och Android. Du som bor i en fastighet som är uppkopplad mot Tmpl kan nu ladda ner appen från Apples App Store och Google Play i din smarta telefon, och börja använda alla funktioner. Bland nyttorna med Tmpl finns mätning av el- och vattenförbrukning i varje lägenhet, plus en plattform för att dela resurser, köpa och sälja prylar samt kommunicera grannar emellan.