Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Klarna inleder strategiskt samarbete med PropTech-bolaget Tmpl

Tillsammans kommer Klarna och PropTech-bolaget Tmpl fundamentalt förändra sättet boende och kontorshyresgäster i Sverige betalar sin hyra när bolagen nu inleder ett långsiktigt strategiskt samarbete. 

I takt med teknikutvecklingen har en allt större del av konsumenterna vant sig vid att på ett tryggt och smidigt sätt göra betalningar med ett fåtal klick och att ha allt samlat på ett och samma ställe. Samtidigt har sättet boende och kontorshyresgäster betalar sin hyra stått still.

Därför har PropTech-bolaget Tmpl, som står bakom boende- och kontorsappar till en rad större fastighetsbolag i Sverige, tillsammans med Klarna utvecklat funktionalitet för att boende och kontorshyresgäster ska kunna betala sin hyra på samma smidiga sätt som de betalar för andra tjänster och produkter.

– Det som förenar Klarna och Tmpl är att vi båda strävar efter att förenkla vardagen för människor. En smidig betallösning tillsammans med en smart boende- och kontorsrelaterande tjänst ger något väldigt bra för alla som bor och arbetar. I och med samarbetet med Klarna så blir vi även en aktör med relevans inom framtidens fintech vilket skapar nya möjligheter, säger Henrik Svanqvist, vd på Tmpl.

– Vi är glada att inleda detta långsiktiga samarbete tillsammans med Tmpl där vi fundamentalt förändrar sättet man i framtiden betalar sin hyra på. Det är ett viktigt partnerskap för Klarna då det är första gången som vi ger oss in i fastighetssegmentet och det öppnar upp stora möjligheter för ytterligare tjänster i framtiden, säger Joakim Lundberg, Sverigechef på Klarna.

Klarnas betallösning kommer successivt rullas ut till Tmpls kunder för såväl kontor som bostad. Samarbetet avser initialt Sverige men kan komma att utökas även till andra nordiska länder.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Svanqvist, VD, Tmpl
henrik.svanqvist@tmpl.se
0722050464

Niklas Gillström, Presschef, Klarna
niklas.gillstrom@klarna.com
0730817391

Om Tmpl
Tmpl utvecklar digitala kommunikations- och servicelösningar riktade mot kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter. Med vår plattform kan du direkt i mobilen kommunicera och få information från din fastighetsägare, göra felanmälan, boka eller dela resurser, ta del av din hyresavi och beställa tjänster som gör livet enklare, tryggare och mer hållbart. Tmpls huvudsakliga marknad är idag de nordiska länderna och företaget har sitt säte i Uppsala.