Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Kudu lanserar boendeapp tillsammans med Tmpl

Det lokala fastighetsbolaget Kudu i Lund gör sig redo att lansera sin efterlängtade boendeapp. Den skräddarsydda boendeappen, som utvecklats av proptech-företaget Tmpl, är skapad i syfte att förbättra den digitala upplevelsen hos Kudus hyresgäster samt att kostnadseffektivisera Kudus förvaltningsarbete.

Kudus Amanda Histrup och Johan Histrup besökte Tmpl i Uppsala i december 2021 innan boendeappens lansering.

Lund-bolaget Kudu är fortfarande ett relativt ungt och litet fastighetsbolag som tillsammans med Tmpl nu lanserar sin boendeapp. Med Tmpls plattform kommer Kudu inte bara stärka sitt eget varumärke som ett fastighetsbolag i framkant, utan även kunna öka sin digitala närvaro med deras hyresgäster och erbjuda ett betydligt mer digitalt boende än idag.

– Det här är en viktig investering som vi tror på och som dessutom gör att vi möter de krav och riktlinjer vid markanvisningar som Lunds kommun ställer på oss som fastighetsbolag. Vi är ett bolag med snabb tillväxt och med hjälp av Tmpls teknologi kommer vi expandera i den takt vi önskar, berättar Johan Histrup, VD på Kudu.

Genom att digitalisera sina lägenheter och förenkla kommunikationen mellan förvaltning, service och boende skapas en enklare och mer effektiv vardag för alla inblandade.

”Att kunna digitalisera förvaltningsprocesser skapar mervärde för både oss som bolag och för våra hyresgäster. Vi är ett ungt familjeföretag inom fastighetsbranschen som tagit beslutet om att investera i framtidens fastighetsteknologi, vilket vi är övertygade om är ett helt rätt beslut.”

Kudu har idag 210 lägenheter fördelat över 15 fastigheter i centrala Lund. Två nya bostadsprojekt med 200 lägenheter är i produktion med färdigställande under 2022-23 där boappen kommer vara en vital del i ett tidigt skede. Kudu-appen kommer inte bara förenkla kommunikationen för hyresgäster utan även digitalisera avtalshanteringen och hyresaviseringen, erbjuda ett digitalt bokningssystem för gemensamma resurser i fastigheterna samt att ärendehanteringen för felanmälan sker direkt i boendeappen.

Henrik Svanqvist, VD på Tmpl, har tidigare kommenterat samarbetet med Kudu och utryckt sin glädje av att det inte bara är fastighetsdrakarna som investerar i proptech.

”Det gläder mig när fastighetsägare likt Kudu, med ett något mindre bestånd, tar ett ledarskap i den digitala transformationen i fastighetsbranschen. Kudu visar att Tmpls plattform går att applicera på vilket fastighetsbestånd som helst – oavsett storlek eller geografisk plats.”

Vill du veta mer om Tmpl? Vänligen kontakta:
Henrik Svanqvist, VD, Tmpl
072-205 04 64
henrik.svanqvist@tmpl.se

Vill du veta mer om Kudu? Vänligen kontakta:
Johan Histrup, VD, Kudu AB
073-374 72 73
johan.histrup@kuduab.se

 

Tmpl leder utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder, kontor och städer. Vi utvecklar digitala kommunikations- och servicelösningar riktade mot kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter. Med vår plattform kan du direkt i mobilen kommunicera och informera hela fastighetsbeståndet. Det är även möjligt att göra felanmälan, boka eller dela resurser, läsa av energiförbrukningen samt beställa tjänster som gör livet enklare, tryggare och mer hållbart. Tmpls huvudsakliga marknad är idag de nordiska länderna och företaget har sitt säte i Uppsala.

Kudu AB arbetar efter visionen om att skapa unika, hållbara, kreativa och moderna bostäder med utgångspunkt i varje byggnads arkitektur, historia och närmiljö. Kärnan i deras verksamhet är deras breda kunskap om Lund och förståelsen för hur människor vill bo. Kudu brinner för god arkitektur och dess hållbara värden. Lika viktigt är nyskapande och smarta lösningar, vilket blir synligt i förvaltningen av deras fastighetsbestånd. Kudu är en nyfiken, snabbfotad och långsiktig samarbetspartner som hittat sin nisch – att arbeta småskaligt och långsiktigt med att äga, förvalta och skapa hållbara samt kvalitativa bostäder.