Den 24 april var det premiär för Tmpl Talks. Många kom till Uppsala Konsert & Kongress för att ta del av det fullmatade programmet med fokus på den smarta staden.

Vi på Tmpl tror att näringslivet, akademin och beslutsfattare behöver träffas mer för att inspireras tillsammans och prata om hur den nya tekniken ska kunna lösa samhällsutmaningar och förbättra livet i städerna. Därför anordnade vi Tmpl Talks – den nya arenan om smarta städer, för smarta städer.

Dagen inleddes med ett tal av Anders Ygeman, Sveriges energi- och digitaliseringsminister. Huvudtalare var Chelsea Collier, grundare av Digi.City och opinionsbildare inom smarta städer i USA. Övriga talare var Raoul Joshi från McKinsey & Company, Ida Lemoine, VD på Beteendelabbet, Nina Borgström, Director Digital Design & BIM på White Arkitekter och Olga Kordas, programchef på Viable Cities.

Panelen bestod av Christoffer Börjesson, Chief Digital Officer på Fastighetsägarna, Isobel Hadley-Kamptz, journalist och författare och Henrik Svanqvist, grundare och VD på Tmpl. Moderator var Per Ankersjö, tidigare stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad, nu partner och senior rådgivare inom kommunikation och hållbar stadsutveckling på A Beautiful Soup.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som kom på Tmpl Talks i Uppsala – tillsammans skapade vi ett fantastiskt event!

Läs mer på tmpltalks.se.