Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Bild: TB-Gruppen

Tmpl och bygg- och fastighetskoncernen TB-Gruppen tecknar ett licensavtal. TB-Gruppens första projekt att kopplas upp med Tmpl är Brf Berget i Alsike, Knivsta, med inflyttning i slutet av 2017.

Tmpl tillhandahåller en plattform för integration av digitala tjänster avseende bland annat Smarta Hem, energimonitorering och social interaktion mellan boende. Denna plattform blir tillgänglig för de boende i Brf Berget genom TB-Gruppens app.

I detta första projekt fokuserar man på energimätning. I Brf Berget finns det solceller på taket och de boende kommer kunna följa husets produktion av el i appen, där man också kan se sitt hushålls förbrukning av el och vatten.

– Vi är stolta över vårt nya samarbete med TB-Gruppen. Projektets fokus på hållbarhet och solceller stämmer väl överens med Tmpls vision om miljövänliga bostäder. Det ska också bli roligt att se Tmpls användas på fler orter i Sverige redan innan årsskiftet, säger Eric Anderbjörk, VD på Tmpl.

– Med Tmpl förses de boende i Brf Berget och framtida projekt med en rad funktioner som förenklar vardagen. Vi är väldigt glada över möjligheten att visa elproduktionen i Brf Berget i appen, säger Lars Kylin, VD för TB-Gruppens bolag TB Bostad.

Brf Berget i Alsike består av två flerfamiljshus med sammanlagt 48 lägenheter som är inflyttningsklara i november 2017. I appen kan de boende enkelt kommunicera med sina grannar via det sociala flödet, plattformens hjärta som syftar till att skapa sammanhållning i bostadsområdet. I flödet kan man till exempel skriva meddelanden och lägga upp bilder, bjuda in till events och lägga upp saker och tjänster till försäljning. Med hjälp av Tmpls teknik har man också tillgång till bopärmen med alla dokument som rör fastigheten, bostaden och föreningen, samt möjlighet att göra en felanmälan direkt i appen.

Så fungerar Tmpl:

Via en app och en smart telefon kan de boende bland annat styra och kontrollera sina lås, larm och andra säkerhetsfunktioner i bostaden. Larm kan vara direkt kopplade till boserviceföretag, för att få snabbast möjliga utryckning vid till exempel en vattenläcka. Det går också att kommunicera med sina grannar, boka och dela resurser samt ha kontakt med omgivande serviceinrättningar som butiker, restauranger och träningslokaler. Tmpl finns redan installerad i flera bostadsområden i bland annat Uppsala och Stockholm.

För mer information:

Eric Anderbjörk, Tmpl, 070-620 01 07

Lars Kylin, TB-Gruppen, 070-377 20 78

Tmpl utvecklar digitala lösningar för trygga och miljövänliga bostäder och boendemiljöer, med stort fokus på långsiktigt hållbar stadsplanering och samhällsutveckling. 2017 vann Tmpl Guldmobilen vid svenska mobilgalan för bästa mobillösning inom Proptech-sektorn. Tmpl är ett dotterbolag i koncernen Rosendal Fastigheter, med säte i Uppsala. Bolaget grundades 2015 och har 11 medarbetare. Läs mer på www.tmpl.se

TB-Gruppen är en privatägd bygg- och fastighetskoncern som utvecklar, förädlar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder i Göteborgsregionen och Stockholm/Uppsala, dels för försäljning, dels för långsiktigt ägande med egen förvaltning. Bolagen inom gruppen omsätter 1,1 miljarder kronor och sysselsätter 275 personer. www.tb.se