Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Bild: Tobin Properties

Teknikutvecklingsbolaget Tmpl och fastighetsutvecklingsföretaget Tobin Properties tecknar ett licensavtal där Tmpls teknikplattform för det digitaliserade hemmet ska byggas in i Tobin Properties fastighetsprojekt. Det första av Tobins bostadsområden som blir uppkopplat med hjälp av Tmpls teknik är 5 Hus i Nacka, med inflyttning under sommaren och hösten 2017.

Tmpls tekniklösning för det uppkopplade smarta hemmet är den första av sitt slag i Europa, och företaget har nyligen belönats med det prestigefyllda teknikpriset Guldmobilen.

– Vi gläder oss till att se Tmpls teknik användas i projektet 5 Hus och ser fram emot att vidareutveckla samarbetet med Tobin Properties i framtida projekt där smart digital teknik samspelar för att underlätta allt som har med boendet att göra, säger Eric Anderbjörk, VD på Tmpl.

– Vi föll för en smart plattform som underlättar bland annat kommunikation och dokumentation, och som möter lägenhetsägares behov när det kommer till ett modernt boende, säger Louise Saxholm, Marknadschef på Tobin Properties.

I Tobin Properties projekt 5 Hus vid Tollare strand i Nacka har man fokuserat på kommunikationsmöjligheter, digital dokumentation, bokning av gemensamma resurser samt övervakning av elförbrukning där lägenhetsägarna även kan jämföra sin förbrukning med sina grannar. 73 bostadsrättslägenheter står klara för inflyttning med start i juni 2017. I ett nästa steg ska det utvärderas vad Tobin Properties kunder kan erbjudas gällande smarta hem i kommande projekt. Fastighetsutvecklingsföretagets bestånd består idag av ca 2700 bostäder.

Så fungerar Tmpl:

Via en app och en smart telefon kan de boende bland annat övervaka förbrukning av exempelvis el. Det går också att kommunicera med sina grannar och boka gemensamma resurser. Tmpl finns redan installerad i flera bostadsområden i Uppsala, bland annat i Smaragden i stadsdelen Rosendal och Tiunda Park i Uppsalas klassiska studentkvarter kring Rackarberget.

För mer information, ring Eric Anderbjörk, Tmpl, 070-6200107 eller Louise Saxholm, Tobin Properties, 072-7222720

Tmpl utvecklar digitala lösningar för trygga och miljövänliga bostäder och boendemiljöer, med stort fokus på långsiktigt hållbar stadsplanering och samhällsutveckling. Tmpl är ett dotterbolag i koncernen Rosendal Fastigheter, med säte i Uppsala. Bolaget grundades 2015 och har 11 medarbetare. Läs mer på www.tmpl.se

Tobin Properties är ett fastighetsutvecklingsföretag vars affärsidé är att skapa väldesignade bostäder med funktionella lösningar utifrån medvetna människors behov. Bolaget inriktar sig på attraktiva bostadslägen, främst i Storstockholmsområdet och i Uppsala. Sedan oktober 2016 är Tobin Properties stamaktie noterad på Nasdaq First North Premier. Projektportföljen består per den 31 mars 2017 av 24 utvecklingsprojekt med ett bedömt totalt utvecklat värde om cirka 13 900 MSEK fördelat på cirka 2 700 bostäder varav 501 är under produktion. www.tobinproperties.se