Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Varje år belönas de bästa och mest innovativa digitala lösningarna i Skandinavien med priset Guldmobilen. En av vinnarna 2017 är innovationsföretaget Tmpl från Uppsala. De belönas i kategorin Uppkopplade byggnader för sin banbrytande smarta hem-teknik som redan används i flera bostadsområden i Uppsala.

Mobilgalan är Skandinaviens ledande årliga branschevent inom digital innovation, grundad 2001 av Mobile Institute. Varje år belönas de bästa och mest innovativa lösningarna med priset Guldmobilen. I kategorin Uppkopplade Byggnader går guldet till Tmpl, ett Uppsalabaserat innovationsföretag som utvecklar en tjänst för ett bättre och mer hållbart boende. Bland tidigare pristagare finns företag som Spotify, Skype, Minecraft, King och Swish.

– Vi är ofantligt stolta över det här priset, och ser det som ett kvitto på att det vi utvecklar ligger helt rätt i tiden. Digital teknik är nyckeln till ett smartare, tryggare och mer hållbart boende, säger Tmpls vd Eric Anderbjörk.

Tmpls tekniklösning är den första i sitt slag i Europa, och har redan mötts av stort intresse, framför allt inifrån fastighetsbranschen som står inför utmaningen att möta boendes krav på funktionella, miljövänliga och trygga boendemiljöer. Plattformen Tmpl gör det möjligt för boende att med en lättanvänd app och en smart telefon kontrollera en rad funktioner i sitt hem, för att både spara pengar och miljö. Via appen och telefonen går det att styra och kontrollera lås, larm och andra säkerhetsfunktioner i bostaden, samt övervaka förbrukning av exempelvis el och vatten. Det går också att kommunicera med sina grannar, dela resurser och handla med omgivande serviceinrättningar som butiker, restauranger och träningslokaler. Tmpl finns redan installerad i flera bostadsområden i Uppsala, och de boende där är en viktig resurs i utvecklingen av plattformen.

– Vi har en tät kontakt med dem som har tillgång till Tmpl i sina bostadsområden. De hjälper oss att fortsätta skapa och vidareutveckla smarta hem-tjänster som de verkligen har nytta och glädje av. Och ju fler fastigheter som är uppkopplade desto större nytta blir det för alla, säger Eric Anderbjörk.

För mer information, ring Eric Anderbjörk, 070-6200107

Juryns prismotivering för Tmpls guldmobil:

Från en god idé i ett etablerat fastighetsbolag till en oberoende operatör för smart liv med sina första 114 smarta lägenheter i drift i Uppsala. Genom att integrera alla typer av relevant teknik i en lättanvänd och väl beprövad tjänst, har Tmpl tagit fram Lägenheter 2.0, eller ännu bättre; Smartare liv. På riktigt.