Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Bild: CCO arkitekter (för Rosendal Fastigheter)

Inflyttningen har startat i Rosendal Fastigheters senaste projekt Inspiration Rosendal, det tredje av Rosendal Fastigheters projekt som kopplas upp med dotterbolaget Tmpl tekniklösning.

I Inspiration Rosendal, som ligger i stadsdelen Rosendal i södra Uppsala, har man fokuserat på energimätning, Smarta Hem-erbjudanden och nya entrédisplayer. Detta för att möta den moderna lägenhetsägarens krav på funktionalitet, säkerhet och hållbarhet.

Tmpl tillhandahåller en plattform för integration av digitala tjänster avseende bland annat Smarta Hem, energimonitorering, servicetjänster och social interaktion mellan boende. Exempel på tjänster är bokning av gemensamma resurser (tvättstuga, gästparkering etc.), hantering av felanmälan, enkel tillgång till boenderelaterad information, men även möjligheten att beställa matkassar, boka eller dela fordon eller beställa mat från de lokala restaurangerna.

– Vi vill bidra till ökad kommunikation mellan de boende samt miljömedvetenhet och uppmuntrar därför de boende att utmana och tävla mot sina grannar för att hålla förbrukningen i fastigheten nere, säger Tmpls VD Eric Anderbjörk.

Inspiration Rosendal har redan uppmärksammats internationellt och består av 344 bostadsrättslägenheter till vilka de nyinflyttade har möjlighet att köpa till ett Smarta Hem-paket. I Tmpl-appen kan de boende beställa ett grundpaket eller ett mindre paket, samt tilläggsprodukter. Grundpaketet består av produkter som bland annat gör det möjligt att styra belysning och annan elektrisk utrustning via appen. I grundpaketet ingår också funktioner som kan varna för rök, vattenläckor och rörelse i hemmet.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder digitaliserade tjänster som gör deras vardag enklare och tryggare. Tmpls Smarta Hem-paket ger en ny dimension av framtidens boende och det är uppenbart att detta ökar attraktiviteten i vårt erbjudande, säger Rosendal Fastigheters VD Henrik Svanqvist.

I Inspiration Rosendals tre entréer installeras också Tmpls nya entrédisplay. Genom att klicka på ett namn på displayen får man upp en skiss av fastigheten som visar var den personens eller familjens lägenhet ligger. På entrédisplayen visas också kollektivtrafik från närliggande busshållplatser. På så sätt kan man enkelt se var och när nästa buss går. Man kan också se fastighetens sociala flöde, där grannar och bostadsrättsförening kommunicerar via Tmpl-appen.

Tmpls tekniklösning för det uppkopplade smarta hemmet används sedan tidigare i Rosendal Fastigheters projekt Tiunda Park och Smaragden.

Så fungerar Tmpl:

Via en app och en smart telefon kan de boende bland annat styra och kontrollera sina lås, larm och andra säkerhetsfunktioner i bostaden. Larm kan vara direkt kopplade till boserviceföretag, för att få snabbast möjliga utryckning vid till exempel en vattenläcka. Det går också att kommunicera med sina grannar, boka och dela resurser samt ha kontakt med omgivande serviceinrättningar som butiker, restauranger och träningslokaler. Tmpl finns redan installerad i flera bostadsområden i bland annat Uppsala och Stockholm.

För mer information, ring Eric Anderbjörk, Tmpl, 070-6200107 eller Henrik Svanqvist, Rosendal Fastigheter, 072-2050464

Tmpl utvecklar digitala lösningar för trygga och miljövänliga bostäder och boendemiljöer, med stort fokus på långsiktigt hållbar stadsplanering och samhällsutveckling. Tmpl är ett dotterbolag i koncernen Rosendal Fastigheter, med säte i Uppsala. Bolaget grundades 2015 och har 11 medarbetare. Läs mer på www.tmpl.se