Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Med en avancerad egenutvecklad mobilplattform ska PropTech-företaget Tmpl från Uppsala bli ledande aktör inom boendetjänster. Nu tas ännu ett viktigt steg när Wallenstam, som ett av Sveriges största fastighetsbolag, går in i ett omfattande samarbetsprojekt där 440 hyresrätter i Stockholm och Göteborg kopplas upp mot Tmpls plattform.

”Samarbetet med Wallenstam är ett bevis på det värdeskapande som vi kan tillföra de stora fastighetsbolagen. Extra intressant blir det då projektet är omfattande och därför kommer att kunna processa stora mängder data”, säger Henrik Svanqvist, VD på Tmpl.

Pilotprojektet kommer att genomföras med boenden i två fastigheter i bostadsområdet Lunden i Göteborg och i Stockholm sker det i två nyproducerade fastigheter i Solberga. Bland annat kommer boende att få förbrukningsdata av el och vatten via EcoGuard, tillgång till tjänster som Wallenstams egen bilpool Wallenstam Go och ett basutbud av Tmpls plattformstjänster. Intentionen är sedan att lansera plattformen för resterande bestånd på cirka 9000 lägenheter under hösten 2019.

Wallenstam ser projektet med Tmpl som ett viktigt initiativ för att kunna erbjuda sina hyresgäster utökad nytta med hjälp av moderna digitala lösningar.

”Vi ser en stor potential för digitala boendetjänster och vill kunna erbjuda smarta och effektiva lösningar för våra hyresgäster. Tjänsteutveckling är naturlig del i vårt innovations- och hållbarhetsarbete. Genom ett socialt flöde i appen kan våra bostadshyresgäster även omsätta delningsekonomi i praktiken”, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam.

Antalet användare i Tmpl-plattformen har passerat 50 000 och i slutet av året räknar bolaget med att ha över 200 000 användare. Inriktningen är att tillhandahålla en öppen och flexibel plattform med ett brett utbud av bostadsnära tjänster till nytta för såväl boende som fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Tmpl ger stora fastighetsägare kontroll över digitaliseringen av sina fastigheter med möjligheten att skapa en skräddarsydd mobil plattformtjänst. Plattformen skapar förutsättningar för bättre hyresgästkommunikation, samt en direktkanal till tjänster och produkter för hemmet.

”Med glädje märker vi ett snabbt ökande intresse för plattformen och lägger allt fokus på att möta efterfrågan och utveckla såväl plattform som samarbeten och ytterligare tjänsteutbud”, säger Henrik Svanqvist.

För ytterligare information, kontakta:
Victoria Lenander, Marketing & Communications Manager, Tmpl
victoria@tmpl.se
+46 72 710 44 80

Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör, Wallenstam AB (publ)
+46 31 20 00 00 eller +46 705 17 11 38

Om Tmpl
Tmpl Solutions AB utvecklar digitala kommunikations- och servicelösningar riktade mot kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter. Med vår plattform kan du direkt i mobilen kommunicera och få information från din fastighetsägare/bostadsrättsförening, läsa av din energiförbrukning, göra felanmälan, boka eller dela resurser och beställa tjänster som gör livet enklare, tryggare och mer hållbart. Tmpls huvudsakliga marknad är idag de nordiska länderna och företaget har sitt säte i Uppsala. Mer information hittar du på tmpl.se