Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

De båda bolagen har tecknat ett licensavtal där Tmpls teknikplattform för det digitaliserade hemmet ska byggas in i Lindbäcks fastighetsprojekt. Det första av Lindbäcks bostadsområden som blir uppkopplat med hjälp av Tmpls teknik är Dagsmejan i Sollentuna, som ska stå klart för inflyttning 2018.

Tmpls tekniklösning för det uppkopplade smarta hemmet är den första av sitt slag i Europa, och företaget har nyligen belönats med det prestigefyllda teknikpriset Guldmobilen. Tmpls smarta hem-lösning har redan mötts av stort intresse, framför allt inifrån fastighetsbranschen som står inför utmaningen att möta boendets krav på funktionella, miljövänliga och trygga boendemiljöer.

– Vi är glada att Lindbäcks har valt vår teknikplattform för sina framtidsprojekt och ser fram emot att tillsammans vidareutveckla och förädla smarta hem-tjänster som de boende verkligen använder och har nytta av, säger Tmpls VD Eric Anderbjörk.

– Det vi fastnade för är en genomarbetad och väl testad teknikplattform. Det gör att vi i Lindbäcks egna bostadsutvecklingsprojekt kommer att kunna erbjuda våra boende smarta hem-tjänster snabbare än förväntat, säger Roger Roos, Lindbäcks Boende, den del av Lindbäckskoncernen som utvecklar bostäder i egen regi.

I Lindbäcks-projektet BRF Dagsmejan i Sollentuna har man fokuserat på informationstjänster, socialt nätverkande i föreningen samt smarta hem-funktioner i allmänna utrymmen. 203 bostadsrättslägenheter kommer att stå klara för inflytt efter sommaren 2018. Nästa steg innefattar att utvärdera vad Lindbäcks kunder kan erbjudas gällande smarta hem i lägenheterna i kommande projekt.

Så fungerar Tmpl:

Via en app och en smart telefon kan de boende bland annat styra och kontrollera sina lås, larm och andra säkerhetsfunktioner i bostaden. Larm kan vara direkt kopplade till boserviceföretag, för att få snabbast möjliga utryckning vid till exempel en vattenläcka. Det går också att kommunicera med sina grannar, boka och dela resurser samt ha kontakt med omgivande serviceinrättningar som butiker, restauranger och träningslokaler. Tmpl finns redan installerad i flera bostadsområden i bland annat Uppsala och Stockholm.

För mer information, ring Eric Anderbjörk, Tmpl, 070-6200107 eller Roger Roos, Lindbäcks, 070-3665334

Tmpl utvecklar digitala lösningar för trygga och miljövänliga bostäder och boendemiljöer, med stort fokus på långsiktigt hållbar stadsplanering och samhällsutveckling. Tmpl är ett dotterbolag i koncernen Rosendal Fastigheter, med säte i Uppsala. Bolaget grundades 2015 och har 11 medarbetare. Läs mer på www.tmpl.se

Lindbäcks är Sveriges ledande företag inom industriellt producerade flerbostadshus. Bolaget samarbetar med några av landets främsta arkitektkontor för att utveckla och tillverka miljövänliga och resurssnåla flerbostadshus i trä, både för andra bostadsföretag och i egen regi. Familjeföretaget Lindbäcks har totalt ca 370 medarbetare vid dels huvudkontoret och produktionsanläggningen i Piteå, dels vid ett kontor i Stockholm. www.lindbacks.se