Avy och Tmpl har gått samman för att skapa Nordens ledande boendeapp och Tenant Experience platform.

I över 6 år har Tmpl utvecklat teknik anpassat för människan och hemmet. 
Nu går Tmpl samman med Avy och nya företagsnamnet blir Avy-Tmpl. 
Nytt namn – men med samma engagemang, hjärta och vision.

Avy-Tmpls kombinerade plattform medför det bredaste produktutbudet i Norden och en komplett erbjudande för fastighetsägare och boende. Tillsammans med våra kunder, medarbetare och samarbetspartners, ser vi fortsatt fram emot att jobba med visionen att leda utvecklingen mot smartare och mer hållbara bostäder.

Stäng Läs hela pressmeddelandet

Stadsdelen Rosendal i södra Uppsala är både citynära och prunkande grönt, välbeläget strax intill Stadsskogen. Nybyggda bostadsrättsföreningen Smaragden i Rosendal består av 114 moderna ettor och tvåor, som är särskilt utvecklade för aktiva människor som gärna samverkar med sina grannar. Alla lägenheterna i Smaragden är utrustade med Tmpl, som gemensam plattform för kommunikation och interaktion grannarna emellan.

Bostadsområdet Smaragden i södra Uppsala är både citynära och prunkande grönt. Byggnaden består av 114 moderna ettor och tvåor, och ligger nära stan men också nära Stadsskogen. Det är särskilt utvecklat för aktiva människor som gärna samverkar med sina grannar. Alla lägenheterna i Smaragden är utrustade med Tmpl, som gemensam plattform för kommunikation och interaktion grannarna emellan.

– Jag gillar smarta tekniklösningar, jag är väl lite av en early adopter, säger Elisabet Långström, som bor i en etta i Smaragden. Hon arbetar med kommunikation på Uppsala Universitet, men sitter också i bostadsrättsföreningens styrelse. Därför tycker hon att det är extra bra att ha en gemensam kommunikationskanal med de andra bostadrättsinnehavarna, och hon är själv inne i Tmpl i stort sett varje dag.

– Jag kollar in om det har hänt något, kommunicerar, och löser problem.

Än så länge är det ofta praktiska frågor till styrelsen som dyker upp, till exempel frågor om soprum och förråd. Men i framtiden ser Elisabet Långström fram emot att använda Tmpl på många flera sätt, framför allt för att stärka gemenskapen i området.

– Det finns många hundägare här, och jag kan tänka mig att efterlysa promenadsällskap eller hundvakt. Eller kanske arrangera en springgrupp i stadsskogen?

Tmpl kan samtidigt ge de boende möjlighet att bli mer miljömedvetna. Appen mäter och ger råd om förbrukning av el- och vatten, och kan också bli en kanal för grannars byteshandel och återbruk av prylar. Det går också att boka bilar i den gemensamma bilpoolen, beställa mat via appen från någon av de lokala restaurangerna, eller handla i den matbutik som inom kort ska flytta till området.

Lydia Karlefors är ansvarig för tidiga skeden och hållbarhet på Rosendal Fastigheter som utvecklat och byggt Smaragden. Miljö och smarta tekniska lösningar går som en röd tråd genom bostadsbolagets utvecklingsarbete, berättar hon, och betonar hur viktigt det var att hållbarhet var en del av projektet Smaragden från första start.

– Vår vision är att skapa riktigt bra lösningar när det gäller innovativ design, hälsosamma miljöer och gröna lösningar för alla våra boendeprojekt. Finns det inte hållbarhetsfrågorna med tidigt finns en risk att de glöms eller kompromissas bort. Miljöfrågor får inte bara bli dekorationer på slutet.

Smart teknik kan både vara en sporre att tänka mer miljövänligt, och samtidigt rolig, enligt Lydia Karlefors. Hon syftar på så kallad gamification, alltså digital teknik med inbyggda tävlingsmoment. Och om Pokémon Go har fått människor att promenera mera för att fånga flest pokémons, kanske en app som Tmpl kan få grannar att tävla i vem som sparar el och vatten mest och bäst.

– Tmpl mäter ju varje lägenhets enskilda förbrukning av el och vatten, och ger spartips. Det kan man också tävla i. Visst vore det roligt att kunna vinna över dina grannar, som kvarterets mest miljömedvetna?